• info@e-kins.ir

  • شماره تماس :7039755-0930

  • ساعت کاری :۸صبح تا ۵.۳۰ بعدظهر

بیمه کشتی

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

بیمه کشتی چیست ؟+ مزایای بیمه کشتی

همان طور که می دانید  بیمه (به انگلیسی: Insurance) سازوکاری است که طی آن بیمه‌گر، بنا بر ملاحظاتی که می‌تواند احتمال وقوع بیمه‌ها را در یک دوره زمانی خاص، جبران یا خدمات خاص را به وی ارائه دهد. بنابراین،می توان گفت که  بیمه یک روش‌ مقابله با ریسک است.

در حال حاضر مطالعات مختلف و هزینه های خسارت هنگفتی که برای هر شخصی می تواند ایجاد شود؛ بیمه گران توانسته اند تمام زندگی افراد را حفاظت کنند. به عنوان مثال بیمه کشتی . قطعا درباره بیمه کشتی اطلاعاتی را نخواهید دانست به همین دلیل در این مقاله می خواهیم به بررسی کامل از بیمه کشتی بپردازیم. 

تعریف کامل از بیمه کشتی

حمل و نقل دریایی نسبت به سایرراه های حمل و نقل از شرایط بیشتری برخوردار است به گونه‌ای که برحسب آخرین آمار موجود ، حدود 90 درصد کالاها در تجارت بین‌المللی از طریق دریا حمل می‌شوند که این خود بیانگر اهمیت بسزایی است که از بیمه در میان سایر رشته‌های بیمه‌ای وجود دارد.بیمه کشتی را گاهی بیمه شناور هم می گویند اما اینکه چرا با این عنوان خوانده می شود در ادامه به علت آن خواهیم پرداخت .

بیمه کشتی یا بیمه شناور

در مجموعه بیمه های دریایی، رشته بیمه های کشتی ( بیمه های شناور ) وجود دارد که با اقتباس از مجموعه قوانین دریایی بین المللی، تجارت دریانوردی، کنوانسیون های داخلی و اصول بیمه پوشش های مربوط به کشتی (شناور) است را ارائه می دهد. پوشش های بیمه ای شناور به دو صورت انجام می گیرد که در ادامه به انواع آنها می پردازیم.

انواع پوشش های بیمه ای کشتی

الف) بیمه زمانی کشتی زمان بیمه ( Time Insurance)

در این حالت کشتی برای مدتی معین مثلاً یک سال از نیمه شب دقیقا از روزی که بیمه گر پوشش را ثبت می کند تا نیمه شب روز انقضاء بیمه نامه کشتی را تحت پوشش قرار می دهد.

ب) بیمه سفر کشتی Voyage Insurance) )

  در این حالت کشتی برای یک سفر معین از یک بندر تا بندر نهایی(مقصد) تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.

با توجه به مطلب فوق ما متوجه شدیم که انواع پوشش در بیمه کشتی به دو صورت است اما بیمه های کشتی انواع متفاوت دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.

انواع بیمه های کشتی

  • بیمه بدنه کشتی: همان طور که از نام این بیمه نامه مشخص است کلیه خسارت های جزئی ، کلی، مسئولیت تصادم، زیان های همگانی، هزینه های نجات که در برخی از کشتی های صیادی متفاوت است را این بیمه با توجه به شرایط استاندارد درج در قرارداد پرداخت می کند.
  • بیمه مسئولیت مالکان کشتی: بواسطه تهدیدات، خطرات دریایی و دریانوردی، صاحبان شناورها طبق قانون مسئولیت که همیشه در قبال دیگران دارند طبق قانون مسئول شناخته می شوند و می بایست پاسخگو باشند. در این رابطه مالکان شناورها می‌توانند پوشش‌های «بیمه مسئولیت دریایی» را طبق شرایط   انستیتو بیمه گران لندن به منظور تامین منابع مالی و جانی تهیه کنند.

این موارد شامل :

  • برخورد شناور با اجسام ثابت و متحرک در دریا
  • پوشش مسئولیت از دست دادن یا آسیب رساندن به هر شیئی که ثابت یا متحرک باشد یا به دلیل برخورد کشتی بیمه شده با جسم ثابت و متحرک در دریا را پوشش می دهد.
  • برخورد شناور با شناور دیگر(RDC (
  • مسئولیت مالک یک کشتی در مقابل کشتی دیگر که این موضوع تحت عنوان "تصادم" مطرح می شود. این نوع از شرط به این صورت است که بین کشتی بیمه شده با کشتی دیگرایجاد می شود، در صورت احراز هر گونه اتفاق مسئولیت بیمه آشکار می شود، آن کشتی که بیمه شده است، یک بیمه گر به همراه خواهد داشت، که  کشتی دیگر را نیز باید با توجه به مقررات مندرج در "شرط تصادم" به میزان دریافتی جبران کند.
  • بیمه مسئولیت سازندگان کشتی: این بیمه مربوط به سازندگان کشتی ها می شود و هزینه ای را که در تعمیر ، آسیب دیدگی برای هر شناور ممکن است اتفاق بیفتد را تحت پوشش قرار می دهد.
  • بیمه مسئولیت در برابر خدمه کشتی : مالکان کشتی هم مانند هر کارفرمای دیگری حتما باید کارکنان و خدمه خود را برابر هر گونه اتفاق بیمه کند این حوادث می تواند: قطع عضو، فوت، صدمات جزئی، صدمات جدی و مواردی از این قبیل را شامل شود.

نکته: هر بیمه نامه کشتی از آن جهت که زیر نظر انستیتو بیمه گران لندن مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت ثبت می شود به همین دلیل دارای شرایط خاصی است به این شرایط در اصطلاح کلوز گفته می شود که در ادامه به برخی از این کلوز ها اشاره خواهیم کرد.

شرایط (کلوز) بیمه گران انستیتو در لندن

*شرط  280 (زمانی) تمام خطر:

خطراتی که تحت پوشش این شرط هستند عبارتند از:

  • خطرات ناشی از حوادث دریایی و طوفان.
  • آتش سوزی و انفجار.
  • تفدیه(Jettison):به دریا انداختن محصولات جهت نجات کشتی.
  • خسارت های وارد شده به کشتی در اثربرخورد با اسکله و تاسیسات بندری یا سکوها
  • آسیب های حاصل از بارگیری و یا سوخت گیری.
  • خسارت هایی که به علت ترکیدن دیگ و یا شکست شفت اتفاق می افتد.
  • خسارت هایی که ناشی از خطای کاپیتان و یا خدمه و یا راهنما اتفاق می افتد.
  • همان طور که در فوق اشاره شده است ؛ در صورت برخورد کشتی با کشتی دیگر خسارت هایی که برای کشتی مورد بیمه اتفاق افتاده است پرداخت می شود؛ علاوه بر آن در صورت تقصیر ، سه چهارم کشتی مقابل ر ا می تواند جبران کند.

شرایط زیان های همگانی

این خسارت ها شامل  هزینه های نجات می باشند که به موجب آن خود به چهار شکل متفاوت بررسی و قابل اجراء خواهند بود:

  • کلوز یا شرط 284 (زمانی ) نجات کلی + سه چهارم مسئولیت تصادم و زیان همگانی و هزینه های :این شرط کلی شناورها را پوشش قرار می دهد به این معنی که کشتی به دلیل خطراتی از بین برود اماجالب است بدانید که خطرات جزئی شامل این نوع از شرایط نمی باشد.
  • کلوز یا شرایط 289 ( زمانی ) کلی + هزینه های نجات :این نوع از شرط مربوط به از بین رفتن کامل کشتی می باشد. مانند کشتی تایتانیک .
  • کلوز یا 346 (زمانی ) تمام خطر :این نوع از شرط یکی از کاملترین کلوزهای موجود است که تمام عناوین جزئی و کلی را تحت پوشش قرار می دهد . این شرط ویژه شناورهای صیادی است.
  • کلوز 281 (خطر جنگ) :این کلوز در خصوص خطرات ناشی از جنگ می باشد که در صورت خطرات قابل ارائه می باشد.

سخن آخر...

در حال حاضر با توجه به هزینه های هنگفت در پرداخت خسارات احتمالی می توان گفت بیمه های کشتی نقش مهمی را در مدیریت هزینه ها برای افراد دارند. شرکت بیمه کوثر ارائه دهنده انواع بیمه می تواند شما را در این مسیر همراهی و حمایت کند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارتباط با ما

آدرس :

خ آزادی ابتدای کوچه آشیان پلاک 4 واحد 3

شماره تماس :

021-66864704

تلفن همراه:

09359124522

آدرس ایمیل:

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای سایت لندر در خبرنامه سایت لندر عضو شوید .
ثبت

آمار بازدید سایت

پورتال نمایندگی کلیک کنید